Canisterapeutický víkend září 2010

15.10.2010 15:49


CANISTERAPEUTICKÝ VÍKEND

18.- 19. 9. 2010

Podané ruce, o.s. – pořadatel

Happy DOG Teplice – hlavní sponzor akce

 

 

Jak všichni jistě víte, proběhl ve Frenštátě p. R. náš, v letošním roce poslední, Canisterapeutický víkend. Když bych vše měla zahrnout do jediné věty, tak musím konstatovat: "počasí slunečné, účast obrovská, komisařky skvělé, přednášející úžasní, pejsci vesměs dominantní typy, až na výjimky bezproblémoví a někteří jedinci prostě vynikající".

 

V sobotu 18. 9. proběhly PTCTP-O, zde bylo přihlášeno 13 CTT.

K testování přistoupilo 12 CTT (+ neúčast jednoho týmu). Všech dvanáct CTT zvládlo testy výborně a obdrželi certifikát s platností na dva roky, zde se projevila znalost problematiky a především osobní zkušenosti z vykonávání canisterapie.

Na odborný seminář bylo přihlášeno celkem 24 zájemců (14 absolventů PTCTP + 9 lidí pouze školení). Bylo předáno 23 účastnických listů (jeden člověk  se k PTCTP nedostavil).

Druhé CT zkoušky podzimního víkendu byly zahájeny v sobotu odpoledne. K PTCTP bylo přihlášeno celkem 15 CTT, avšak jeden tým nedorazil, a tak bylo testováno pouze týmů 14. V rámci těchto prvních CT zkoušek neuspěly dva týmy a jeden tým obdržel osvědčení s platností pouze na jeden rok. 12  zkouškových  certifikátů bylo vydáno s dvouletou platností, což je maximum.

Přítomných 26 týmů testovala zkušební komise Podaných rukou, o.s. ve složení: Ing. Ludmila Vítková, Gabriela Kunčická a Bc. Lenka Parůžková. Komisařky byly v praktických pokynech dobře sehrané a při konečných verdiktech jednotné. S jejich práci jsem velice spokojena. Děvčata se hned v sobotu ráno vrhla v plném nasazení do své práce, a ačkoli jsem jim nemohla být nápomocná, z důvodů momentální přítomnosti kontroly z Krajské veterinární správy, zvládaly vše s přehledem, až mi jich bylo chvílemi líto, že je nemám čas alespoň svou přítomností podpořit a slovně dobíjet. Děvčata, děkujeme! Bez Vaší obětavé účasti bychom nemohli akci ani uskutečnit.

V rámci semináře velice poutavě a "výživně" přednášeli: Bc. Helena Fejkusová, PhDr. Eva Filipová, Mgr. Přemysl Mikoláš a Bc. Lenka Parůžková. I v časově nabitém harmonogramu využili přednášející každou minutu své prezentace a přítomní jen doslova "hltali" každičké jejich slovo. Nemohu u této příležitosti opomenout ani Ing. Ludmilu Vítkovou, která se svými úžasnými canisterapeutickými fenečkami názorně a ukázkově předvedla, všem zde přítomným, speciální polohování klienta s využitím dvou spolehlivých  CT psů. Vše vkusně a poutavě okomentovala, připojila vždy svou osobní zkušenost z CT praxe okořeněnou zajímavým příběhem. Děkujeme všem přednášejícím, že pomohou nováčkům vplout alespoň na okraj problematiky canisterapie a odpovídají na nespočet dotazů, které zájemcům o canisterapii usnadní první praktické CT krůčky.

Sponzor krmiva pro canisterapeutické psy

 

Za svou osobu musím ještě poděkovat děvčatům, které mi, na místě samotném, pomáhaly s technickými přípravami, a to: Irince, Gábince a Helence, na které se mohu 100% spolehnout!

Svou přítomností nás podpořily i milé návštěvy kolegů a kolegyň : Ing. Hanky Kudrnové, Ing. Renáty Ochmanové s manželem, kteří dokumentovali akci na fotografiích a sl. Mgr. Blanky Hoffmannové v doprovodu přítele a štěňátka, která nás vždy krásně překvapí sponzorskými pamlsky pro naše čtyřnohé terapeuty, vážíme si toho a děkujeme!

V pozadí celých "papírových" příprav je mou doslova pravou rukou Bc. Monika Křístková, se kterou vše  v předstihu řešíme a  zpracováváme konečné finanční dopady akce, Moni děkuji za tvou podporu!

O Vás ostatních vím, že jste na nás mysleli a ačkoliv jste nemohli být přítomni naší "podankové party", byli jste v duchu s námi, což dokládaly Vaše SMS a telefonáty.

 

Obrovský poděkování náleží našim sponzorů canisterapie, díky kterým se daří dobrou myšlenku canispomoci úspěšně realizovat v takovém rozsahu.

 

Přes nekončící se komplikace, které předcházely víkendové akci se nám společně podařila zas jedna nemalá, a přesto pěkná akce, díky které nám nově do členských řad přibylo 6 členů, ale POZOR, 7 CT týmů. Věřme, že jsou to lidé, kteří se pro práci dobrovolného canisterapeuta nadchnou a zapojí se do činnosti naší organizace.

 

VÍTÁME VE S VÝCH ŘADÁCH TYTO NOVÉ DOBROVOLNÍKY NAŠÍ ORGANIZACE I S JEJICH BÁJEČNÝMI PEJSKY

 

- Kamila Raiskubová s beaglem CEDEM z Kopřivnice

- Lucie Tomková s labradorkou AFROU a zlat. retríverkou ANGELOU z Lipníku n. B.

- Miroslava Krausová s fenkou stafordšírského bullteriéra - AMANDOU ze Zábřehu

- Radka Kratochvílová s kokršpanělkou SÁROU ze Zubří

- Jana Válková s kříženečkou AGGI z Val. Meziříčí

- Mgr. Iva Kovalčíková s fenečkami

  německého boxera - ANEŽKOU a stafordšírského bulteriéra BARBUCHOU

 

Mějte se moc a moc hezky a doufám, že v příštím roce mohu s Vámi opět, na realizaci Canisterapeutických víkendů, počítat!

 

Za celý kolektiv Podaných rukou, o.s.

 

Monika Olbrechtová

místopředsedkyně a koordinátor canisterapie 

Naši finanční partneři projektu Koordinace canisterapie