10. výročí vzniku sdružení

15.10.2010 15:24

Podané ruce slaví deset let


V sobotní odpoledne 28. srpna se sešli členové a přátelé k narozeninové párty ve Frýdlantě nad Ostravicí – Nové vsi. Ke gratulantům se připojili zástupci sponzorů, předsedkyně občanského sdružení a ředitelka projektu osobní asistence v osobě Bc. Heleny Fejkusové, místopředsedkyně a koordinátorka canisterapie Monika Olbrechtová.
O úspěšnou organizaci a průběh oslavy se kromě personálu RS Budoucnost zasloužila především Monika Olbrechtová, Bc. Helena Fejkusová, Irina Tkačová, Bc. Monika Křístková, Mgr. Jan Šebesta a další členové i přátelé sdružení. Děkujeme sponzorům celé akce: Nadaci OKD, Dibaq a.s., výrobci výživových programů značky Fitmin, Akváriu Olbrecht, Helvita – firmě prodej zdravé výživy, Veterinární ordinaci Velké Hamry, Regionální radě Moravskoslezsko, POLEDNIK, s.r.o., firmě Happy DOG Teplice, HARTMANN-RICO, a.s., LR – Health a Beauty Systems, Oriflame, Pivovaru Nošovice. O bohatou tombolu se postarali nejen sponzoři, ale také členové sdružení a účastníci oslavy. A dostalo se na každého, takže všichni odjížděli domů obtíženi pytli granulí pro své zvířecí kolegy z canisterapeutických týmů, módními doplňky nebo kosmetikou.
Po pozdním obědě připomněla historii uplynulých deseti let fotoprezentací metodička osobní asistence a aktivní canisterapeutka Irina Tkačová se svou nepřehlédnutelnou fenkou Anetou.
Do soutěžního programu se pak strženi příkladem předsedkyně zapojili mnozí – a kde jinde byste mohli pozorovat pány s kravatou a dámy v dlouhých šatech a lodičkách přeskakovat agility překážkovou dráhu na místo psích mazlíčků, prolézat po čtyřech tunelem nebo házet si pytlíky naplněné vodou? Není divu, že někteří nechali vystydnout i teplou večeři. Kdo nakonec soutěžní klání vyhrál není důležité, protože zvítězili všichni a s nimi Podané ruce, o.s., kterým přejeme mnoho dalších úspěšných let ve službě hendikepovaným.

Štěpán Křístek

Fotografie z této akce shlédnete ZDE: