Charitativní hobby závody

19.07.2017 16:32

Charitativní hobby závody

„O pohár hejtmana Ol. kraje“ VII. ročník 15. - 16. 7. 2017

Výtěžek ve prospěch CANISTERAPIE činí 18 750 Kč.

 

Děkujeme

  • Jezdeckému klubu Moneriko, z.s.

  • paní Lindě Doleželové

  • všem, kdo přispěli na dobrou věc!

Fotografie z akce ZDE.

Více o akci ZDE a ZDE.

JK Moneriko, z.s ve spolupráci s JK Horses Háj, z.s a Hanácký mushers club, z.s. pořádali ve dnech 15. a 16. 7. 2017 víkendové charitativní hobby závody v jezdeckém areálu Horses Háj. Již po sedmé připravili pro širokou veřejnost jezdecký a dětský den, kde si přišeli na své všichni, ať již soutěžící tak i diváci s dětmi, pro které byly nachystané hry za odměny a soutěže o ceny. Byla ke shlédnutí velká škála jezdeckých disciplín, ukázka Canisterapie, ukázka první pomoci a sebeobrany, vožení na koních a ponících atd.

Výtěžek z celé akce byl věnován organizaci "Podané ruce", která napomáhá canisterapií a osobní asistencí handicapovaným dětem a starším lidem.

Staňte se příště partnerem, sponzorem charitativních sportovních hobby závodů i vy, jde o jedinečné spojení jezdeckého a dětského dne, kdy výtěžek z akce jde na organizaci "Podané ruce, z. s.".

image

 

Proč podporovat tuto akci?

Charitativní akce napomáhají organizaci "Podané ruce, z. s." Canisterapie

"Podankové" canisterapeutické týmy poskytují canisterapeutickou službu jako dobrovolníci v sociálních zařízeních typu domov seniorů, hospic, nemocnice, dětský domov, ústav sociální péče, speciální škola, speciální mateřská škola a další. Klientelu tvoří tedy děti, ať již zdravé nebo mentálně či tělesně postižené, staří lidé, nemocní či postižení lidé. I když se canisterapie řadí k dobrovolným činnostem a není zakotvena v sociálním ani jiném zákoně, její účinnost je nezanedbatelná a výsledky jsou mnohdy až překvapivé. Všichni víme, že nejde o žádné zázračné jevy, ale o důslednou a trpělivou práci celého canisterapeutického týmu a personálu zařízení. Význam canisterapie je velký, což si uvědomuje vedení dalších a dalších sociálních zařízení, které se na organizaci obracejí s žádostí o canisterapeutické týmy.