Canisterapie ve škole - SŠ a ZŠ, Havířov – Šumbark, příspěvková organizace

19.02.2012 13:28

Již  třetí školní rok naši školu navštěvuje paní Věra Glacová se psem Jerrym. Jejich návštěvu vítají všichni zúčastnění s radostí. Učitelé mají radost, že se děti na chvilku uklidní, pomazlí se s pejskem a děti se těší na svého chlupatého kamaráda.
Děti měly ze začátku respekt a trošku i strach z velkého psa (Jerry je zlatý retrívr), většinou mají doma jen malé pejsky, ale postupně zjišťovaly, že velký pejsek je lepší. Větší na mazlení i přetahování. Vždycky když procházím s canisterapeutickým týmem školu a vedu je do třídy, kde bude ten den probíhat terapie, zažívám zajímavé reakce dětí. Nejdříve se na pejska smějí a radují se. Všichni se k němu nahrnou a musí si ho pohladit, ale když jim řeknu, že pejska dneska vedu do jiné třídy okamžitě zesmutní. Chtějí vědět, kdy teda bude konečně u nich a jak je možné, že v tam té třídě už byl a u nich ještě ne. Následuje složité vysvětlování.

Canisterapie v naší škole je mezi dětmi velice oblíbená.

Canisterapie bude ve škole probíhat až do března roku 2012 a celá je hrazena z projektu SVĚT PATŘÍ I NÁM, který  je financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.

 

Lucie Škovroňová

Koordinátor projektu Svět patří i nám

SŠ a ZŠ, Havířov – Šumbark, příspěvková organizace