Den canisterapie

14.08.2011 14:57

Dne 5.8. 2011 proběhlo zábavné dopoledne v rámci akce “ Den canisterapie“ v zařízení  Náš svět, p.o. v Pržně, kde jsou poskytovány služby sociální péče pro osoby se zdravotním a mentálním postižením.

 

 

Pět  canisterapeutických týmů bylo přátelsky přivítáno vedením i samotnými uživateli tohoto zařízení. Díky podpoře významných sponzorů jako Nadaci OKD, Lesy ČR, Nadaci rozvoje občanské společnosti z projektu Pomozte dětem, Walmarku a mnoha dalším, tak mohli dobrovolníci a pracovníci Podaných rukou, o.s.  nabídnout klientům zábavný a hodnotný program. Ve složení Bc. Helena Fejkusová, Monika Olbrechtová, Ing. Štěpán Křístek, Gabriela Kunčická, Ivana Pawlusová,  Věra Glacová, Ludmila Prokopová, Bc.Ivana Mikulcová a Václav Olbrecht v doprovodu canisterapeutických pejsků představili uživatelům zařízení psí kamarády a jejich canisterapeutické dovednosti. Formou různých zábavných úkolů a her se dostalo osobního kontaktu každému klientovi, který projevil o canisterapeutického pejska zájem. Úsměv ve tvářích vozíčkářů se podařilo vykouzlit psu Waldovi, který navodil spokojenost a dobrou náladu na klíně imobilním klientům. Ti, kteří zrovna nepracovali s pejsky, mohli vymalovávat připravené obrázky se psí tématikou. Nejúspěšnější malíři byli vyhodnoceni a odměněni porotou z řad svých kamarádů.

Atmosféra celé akce byla skvělá. Za hudebního doprovodu a tance byl příjemně zpestřen den jak klientům zařízení, tak obohatil samotné poskytovatelé canisterapie. Smyslem návštěv psů „pro radost“ je pozvednutí kvality života obyvatel a terapeutická činnost podílející se na léčbě určitých typů postižení.