„Ostravský strakáč“ aneb pravidelná beseda v Knihovně města Ostravy, tentokráte na téma canisterapie

15.02.2012 20:47

Ostravský strakáč je populární cyklus besed se zajímavými hosty, jež pocházejí nebo žijí v Ostravě a vykonávají nějakou zajímavou činnost, která ukazuje, že Ostrava není jen černobílá, ale umí být krásně pestrobarevná, různorodá, plná zajímavých věcí, událostí a lidí. Koná se pravidelně již pátým rokem vždy první úterý v měsíci v Knihovně města Ostravy.
Včera, tedy 7. 2. 2012, si hosté a posluchači přišli poslechnout přednášku o canisterapii, kterou přednesla společně se svými dvěma fenkami, naše členka a administrátorka, Lucie Kempná.

Besedovalo se dlouho, návštěvníci měli možnost se dozvědět více o naší organizaci, canisterapii všeobecně, prohlédli si velké množství obrázků a fotografií z činnosti a žasli nad tím, jak naše canisterapeutické týmy dělají radost a pomáhají tam, kde nás jiní potřebují. Hosté se blíže seznámili s naší činností a ptali se na to, jak to v takovéto organizaci funguje, jakým způsobem se služby canisterapie zajišťují, jak se takový pejsek školí, zkouší, jak dlouho trvá jedno sezení, jak probíhá, jaké pomůcky se při něm používají, jaké jsou výsledky canisterapie a mnoho jiného. V závěru měli možnost se přesvědčit, co takový pejsek umí a moc se jim vystoupení obou psích účastnic besedy, Dorinky a Algidy, líbilo.

Na závěr děkujeme Knihovně města Ostravy za pozvání a všem hostům za aktivní a milou účast.