Sice jsme zmokli, ale máme to!

13.06.2017 12:25

V sobotu 10. června se konaly, v areálu Sportovního klubu policie Frýdek-Místek, „Povahové testy canisterapeutického psa“ (PTCTP).

Celkem bylo přihlášeno 10 týmů (člověk + pes), zájemci byli nejen z Frýdku-Místku (3 týmy) ale i z Frýdlantu n. O., Palkovic, Ostravy, Českého Těšína a 3 týmy z Opavy.

Celý průběh zkouškové akce zkomplikoval silný a vytrvalý déšť, který přítomní řešili sice pláštěnkami, ale o to více se situace zkomplikovala testovaným pejskům, pro které se tak testy staly psychicky ještě náročnějšími.

Představíte-li si ten správný „slejvák“ a deset nastoupených lidí v pláštěnkách, kdy každý z nich má u nohy svého promáčeného psa, tak pochopíte, že v ten den byly povahové testy canisterapuetického psa opravdu fyzicky i psychicky náročné pro všechny zúčastněné.

Dobrovolníci canisterapie jsou lidé silní a jen tak je něco neodradí, a tak jsme všichni nepřízeň počasí vydrželi a pejsky po návratu domů řádně vysušili a odměnili (sice pozdním), ale o to svátečnějším obědem neboť si to opět zasloužili J

Všech 10 testovaných týmů absolvovalo PTCTP úspěšně, a tak získali platnou CT certifikaci s dvouletou platností. GRATULUJEME!

Testovaní psi / plemeno

  1. Alfa / Flat coated retriever
  2. Agira / Šeltie
  3. Ares / Šeltie
  4. Filip / Bernský salašnický pes
  5. Keily / Border collie
  6. Mája / Zlatý retriever
  7. Ozzy / Labradorský retrívr x Golden retrívr
  8. Taka / Chodský pes
  9. Xany / Shih-Tzu
  10. Žaneta / Čivava

 

Následující termín Povahových testů CT obnovovacích (PTCTP-O) pro zkušenéCT týmy ale i PTCTP pro týmy nové se bude konat na podzim 16. - 17. 9. 2017 v areálu Liščí mlýn, Frenštát p. R.