Školní družina v canisterapeutickém centru

09.05.2016 15:23

Canisterapeutické besedy s dětmi školní družiny při 4. ZŠ ve Frýdku-Místku

V pondělí 2. května proběhlo už druhé setkání dětí s canisterapií, a to přímo v centrále naší organizace „Podané ruce, z. s. na Malém Koloredově.

Canisterapueitické a vzdělávací centrum, které se nám podařilo v roce 2014 vybudovat s podporou SM Frýdek-Místek, je místem, kde se uskuteční hned 4 CT setkání s dětmi ŠD. Cílem edukačně-vzdělávacího pásma akcí je, seznámit děti s „profesí“ canisterapeutického psa, přístupu a chování ke psu. Děti jsou zábavnou formou informovány o tom, jak pejsci mohou v životě lidí pomáhat. Nedílnou součásti akce je dětmi zpracovaný pracovní list s tématem zvířat a shlédnutí krátkého dokumentu z CT praxe.

  • První canisterapeutické odpoledne pro 14 dětí proběhlo už 25. dubna podaneruce.rajce.idnes.cz/2016-04-25_Skolni_druzina_4._ZS_v_Caniscentru/ Děti přivítaly dobrovolnice canisterapie: Bc. Helena Fejkusová s fenečkou Dafné – Zlatý retrívr a Xany plemene  Shih-Tzu, Ing. Petra Dubčáková a pejsek Jimmy - Boloňský barevný psík a tým Moniky Olbrechtové s fenkou Ajou – Pražský krysařík. 

 

  • Druhé setkání proběhlo včera, 2. května podaneruce.rajce.idnes.cz/2016-05-02_Skolni_druzina_4._ZS_v_Caniscentru/  Také v tento den se 14 dětí mohlo přesvědčit o poslušnosti CT pejsků na vlastní oči a vlastní kůži si mohli vyzkoušet pár povelů přímo se psy, kdy jim zadávali úkoly či odměňovali pejsky pamlsky. Na druhém setkání je očekávaly CT týmy: Bc. Helena Fejkusová s fenečkou Dafné – Zlatý retrívr a Xany plemene  Shih-Tzu, Monika Bernady a Foxík – Královský pudl a Monika Olbrechtová s Keily – Border Colií.

 

 

  • Čtvrté, poslední CT odpoledne je plánováno na pondělí 23. května

Fotoreportáž z jednotlivých setkání si můžete prohlédnout v naší fotogalerii nebo klikněte zde: https://podaneruce.rajce.idnes.cz/