Spolupráce s humanitární organizaci ADRA

04.06.2012 20:25

V rámci spolupráce naši organizace Podané ruce, o.s. a dobrovolnického centra ADRA Frýdek-Místek se povedla další pěkná a poučná akce. Jedná se o „výměnný obchod“ v oblasti vzdělávání pracovníků a dobrovolníků. 26. dubna na pravidelnou pracovní poradu osobních asistentek ve Frýdku-Místku přišla pracovnice dobrovolnického centra paní Martina Hölblingová, která připravila pro naše zaměstnance dvouhodinovou přednášku o své orga



nizaci a o dobrovolnictví. Součástí přednášky byl i poutavý dokumentární film „Pomáhám, zn. rád“, který se pokouší nahlédnout do pohnutek a myšlenek lidí, co pomáhají druhým.

Jako protislužbu jsme nabídli seminář pro dobrovolníky o problematice využití canisterapie v sociálních službách. Seminář se uskutečnil 17. května v prostorách dobrovolnického centra, přednášejícími byly Irina Tkačová a fenka zlatého retrívra Aneta.  Dobrovolníci se nejen dozvěděli o historii a současnosti canisterapie v ČR, měli taky možnost vyzkoušet si různé techniky práce se psem. Atmosféra byla velice přátelská, doufáme, že se přednáška posluchačům líbila.

Děkujeme a těšíme se na další spolupráci!

 

I. Tkačová