Víkendový pobyt s CANISTERAPIÍ

03.05.2016 15:40

CANISTERAPIE v rámci "Víkendového pobytu pro rodiny pečující o nezletilé děti se zdravotním postižením a rodiny sociálně znevýhodněné"

V sobotu 30. dubna se nám podařilo společnými silami se Statutárním městem Ostrava, které akci realizovalo, zajistit CANISTERAPII  v rámci „Víkendového pobytu pro rodiny pečující o nezletilé děti se zdravotním postižením a rodiny sociálně znevýhodněné“.

Canisterapeutické dopoledne probíhalo zábavnou formou přímo v místě víkendového pobytu zúčastněných, a to v areálu hotelu Mesit, Horní Bečva.

Nejen děti ale i dospěláci si mohli na jednotlivých stanovištích vymazlit přítomné canis pejsky. Cílem programu bylo seznámit přítomné zábavnou formou s canisterapeutickým projektem. Děti i rodiče plně využili bezprostředního kontaktu s pejsky, dozvěděli se něco málo z kynologie nebo si osobně vyzkoušeli dovednosti pejska.

Jelikož se na Horní Bečvu dostavilo hned 5 nadšených canisterapeutických dobrovolníků se svými 6 certifikovanými pejsky, bylo toho k vidění opravdu hodně. Je vždy hezké, pozorovat zvědavost v dětských očích, a tak fenky Anetka - Zlatý retrívr, Ria – Chodský pes, O’Hanna a Sascha – Staffordshire bullterrirerky nebo pejsci Gugis – Rhodeský ridgeback a Filip - Bernský salašnický pes, vzbuzovali u dětí respekt a zároveň obdiv.

Poděkování samozřejmě náleží organizátorům SM Ostrava, kteří pěkný pobyt organizačně zajistili, a pak velký dík zasíláme také obětavým dobrovolníkům a členům naší canisterapeutické organizace.

Na canisterapeutickém dopoledni se osobně podílel CT tým: Paní Bc. Tkačové Iriny, Kunčické Gabriely, Mgr. RadovesnickéHany, Žaarové Lenky a Mgr. Jana Šebesty.

Fotografie z akce zde: podaneruce.rajce.idnes.cz/2016-04-30_Canisterapie_na_Vikendovem_pobytu_pro_socialne_znevyhodnene_rodiny/